Om oss - Fae Fire Group

Om oss


Gruppen som förändrar hur vi ser på eld

Fae fire group består av en stark kärna artister med bred kompetens inom scenkonst och produktion. Tillsammans skapar vi de fantasifulla och nytänkande shower och föreställningar som är unika just för Fae. Vi tematiserar och designar varje föreställning till något nytt och fängslande, för att varken vi eller vår publik ska känna sig uttråkade. Vi använder oss av eld, pyroteknik, dans, teater och magi för att förhöja scenupplevelsen och bryta gränserna mellan de olika konstuttrycken.

Utöver kärngruppen jobbar vi i nära sammarbete med några av sveriges (enligt oss) bästa och underbaraste eld- och cirkusartister. Igenom kollaboreringar och utbyten får vi nya intryck och tar eldkonsten till nya nivåer.

Henrik Berg

Henrik är inte bara duktig på kontaktstav, han är också en musiker och manusförfattare som är med och arbetar fram nya shower och koncept.
Han är också gruppens pyrotekniker och specialeffektsansvarige. Henrik har ofta en hand i byggandet av nya redskap tillsammans med vår attributmakare och ligger bakom sådana props så som eldgitarren, eldlansarna och våra pyrotekniska stavar och poi. Kort sagt gillar han när det smäller, ryker, blixtrar eller gnistrar.

Kim Andersson

Gruppens idéspruta, art director, visuella visionär och hjärnan bakom många av våra föreställningar. Kim komponerar shower med fängslande scenbilder lika väl som han trollbinder publiken med sitt eldslukande. Kim är en hejare på drakstav och jonglering så väl som dans och eldsprutande. Som sitt alter-ego Byra Tanks kombinerar Kim alla sina talanger för att skapa otroliga scenupplevelser. Tillsammans med Henrik driver också Kim produktionsbolaget [Unibros production]

Morgana Hyvönen

Med sitt fantastiska kroppsspråk och tekniska kunnande skapar hon normbrytande koreografier som ibland får de andra i gruppen att bli alldeles snurriga. Sara har teater- och mimbakgrund, bl.a. från Moveo - Physical theatre and corporeal mime center i Barcelona. Något som verkligen speglar sig i hennes scenuttryck. Hon snurrar poi och stavar som få andra och är allt som oftast en viktig del i vad som koreograferas fram till våra shower. Hon har under 2020 också vikarierat som eldartist för eldgruppen Eldfågel.

Nils Lindenmo

Gruppens jack of all trades. Nils tar sig ann alla redskap och discipliner med en hängivelse sällan skådad bland andra eldartister. Med erfarenheter av att ha jobbat internationellt som varitéartist och eldslukare, och år av teaterstudier i ryggen är han en fröjd att se och höra på scenen. Nils tar till eldkonst, fysisk teater, komedi och magi kombinerat med ett otroligt dramaturgiskt sinne för att skapa unika och ofta hysteriskt roliga publikmöten.


 
Unibros logo