Om oss


Gruppen som förändrar hur vi ser på eld

Fae fire group består av en stark kärna artister med bred kompetens inom scenkonst och produktion. Tillsammans skapar vi de fantasifulla och nytänkande shower och föreställningar som är unika just för Fae. Vi tematiserar och designar varje föreställning till något nytt och fängslande, för att varken vi eller vår publik ska känna sig uttråkade. Vi använder oss av eld, pyroteknik, dans, teater och magi för att förhöja scenupplevelsen och bryta gränserna mellan de olika konstuttrycken.

Utöver kärngruppen jobbar vi i nära sammarbete med några av sveriges (enligt oss) bästa och underbaraste eld- och cirkusartister. Igenom kollaboreringar och utbyten får vi nya intryck och tar eldkonsten till nya nivåer.

Henrik Berg

Henrik är inte bara duktig på kontaktstav, han är också en musiker och manusförfattare som är med och arbetar fram nya shower och koncept.
Han är också gruppens pyrotekniker och specialeffektsansvarige. Henrik har ofta en hand i byggandet av nya redskap tillsammans med vår attributmakare och ligger bakom sådana props så som eldgitarren, eldlansarna och våra pyrotekniska stavar och poi. Kort sagt gillar han när det smäller, ryker, blixtrar eller gnistrar.

Kim Silverbreider

Gruppens idéspruta, art director, visuella visionär och hjärnan bakom många av våra föreställningar. Kim komponerar shower med fängslande scenbilder lika väl som han trollbinder publiken med sitt eldslukande. Kim är en hejare på drakstav och jonglering så väl som dans och eldsprutande. Som sitt alter-ego Byra Tanks kombinerar Kim alla sina talanger för att skapa otroliga scenupplevelser. Tillsammans med Henrik driver också Kim produktionsbolaget [Unibros production]