FAQ – Fae Fire Group

FAQ


 
Hur många artister är ni i Fae?

Svar: Vi är i grund och botten 4 artister, men vi gillar att bjuda in vänner när vi gör större föreställningar. Vill du veta om våra artister och vänner kan du läsa mer här

Vad för föreställningar gör ni?

Svar: Vi kan i stort sett skräddarsy shower med vilket tema vi eller ni vill. Vi har ett stort kostym och redskapsförråd och kallar även in vår favorit-attributmakare till större projekt. Vi kommer dock aldrig ställa upp på att framföra föreställningar eller budkap som är kränkande, sexsistiska, homfobiska eller på andra sätt "inte okej". Vi är en eldgrupp som tror på att elden ska föra oss människor närmare varandra, inte tvärtom.

Är elden på riktigt? Bränner ni er inte?

Ja och jo, ibland. Vi jobbar väldigt mycket med säkerheten. (vilket vi tycker är en självklarhet i alla yrken) Vi övar mångt och mycket med våra redskap innan vi sätter eld på dem för första gången. Vi utbildar varandra i eldsäkerhet och släckningstekniker och vi är otroligt försiktiga (för det mesta). Men ibland är olyckan framme och man bränner sig. Därför har vi alltid med vår sjukvårdsväska. Den får dock oftast stå oöppnad tack vare våra rutiner och skickliga brandvakter.

Är ni försäkrade för det ni gör?

Ja! Självklart. För er och för våran säkerhets skull.

Vad kostar ni?

Priser kan variera otroligt mycket, kontakta oss gärna för en offert eller se våra färdiga shower och skaffa er uppskattning på vad det kan kosta. I vårt pris får ni en försäkrad eldgrupp med brandskyddsutbildade artister, musikklippning, kostym, bränsle och mycket mycket mer.

Vad är det för något som brinner?

Det vanligaste bränslet i branschen är lampolja. Vi jobbar kontinuerligt med att minska vårt klimatavtryck och har därför nästan helt gått över till icke petroleuombaserade bränslen. Just nu använder vi oss främst av EcoPar®, en fossilfri parrafinolja. Andra bränslen vi använder är kemiskt ren bensin, etanol och till viss del lampolja.

Kan ni lära mig göra det ni gör på scen?

Ja. Vi kan hyras in att göra workshops för privat och/eller företag/förening. Vi lär inte ut pyroteknik eller att blåsa eld. Vill du lära dig blåsa eld är vårt bästa råd: "Gör det inte". Är du fortfarande sugen på det så gå in på youtube och skriv in "Fire breathing gone wrong" och hör av dig igen efter det så kan vi prata.

Finns era föreställningar att se någonstans?

Ja. Unibros production har en patreonsida där alla deras shower går att se, därmed även våra eldshower. Bli gärna medlem där för att få tillgång till vårt fulla videoarkiv. Annars finns det smygtittar att åtnjuta här på hemsidan.