FAQ


 
Hur många artister är ni i Fae?

Svar: Vi är i grund och botten 4 artister, men vi gillar att bjuda in vänner när vi gör större föreställningar. Vill du veta om våra artister och vänner kan du läsa mer här

Vad för föreställningar gör ni?

Svar: Vi kan i stort sett skräddarsy shower med vilket tema vi eller ni vill. Vi har ett stort kostym- och redskapsförråd och kallar även in vår favorit-attributmakare till större projekt. Flera av våra koncept passar utmärkt som bröllopsunderhållning, vid festival, högtider eller som djurvänliga fyrverkerier. Vi kommer dock aldrig ställa upp på att framföra föreställningar eller budskap som är kränkande, sexistiska, homofobiska eller på andra sätt "inte okej". Vi är en eldgrupp som tror på att elden ska föra oss människor närmare varandra, inte tvärtom.

Är elden på riktigt? Bränner ni er inte?

Ja och jo, ibland. Vi jobbar väldigt mycket med säkerhet (vilket vi tycker är en självklarhet i alla yrken). Vi övar framförallt mångt och mycket med våra redskap innan vi sätter eld på dem för första gången. Vi utbildar varandra i brandskydd och släckningstekniker och vi är otroligt försiktiga (där vi kan). Men ibland är olyckan framme och man bränner sig. Därför har vi alltid med vår sjukvårdsväska. Den får dock oftast stå oöppnad tack vare våra rutiner och skickliga brandvakter.

Är ni försäkrade för det ni gör?

Ja! Självklart. För er och för våran säkerhets skull.

Vad kostar ni?

Priser kan variera otroligt mycket, kontakta oss gärna för en offert eller se våra färdiga shower och skaffa er uppskattning på vad det kan kosta. I vårt pris får ni en försäkrad eldgrupp med brandskyddsutbildade artister, musikklippning, kostym, bränsle och mycket mycket mer.

Vad är det för något som brinner?

Det vanligaste bränslet i branschen är lampolja. Vi jobbar kontinuerligt med att minska vårt klimatavtryck och har därför nästan helt gått över till icke petroleumbaserade bränslen. Just nu använder vi oss främst av EcoPar®, en syntetisk paraffinolja som kan framställas fossilfritt. Andra bränslen vi använder är kemiskt ren bensin, etanol och till viss del lampolja. I störst möjliga mån jobbar vi med att göra våra föreställningar så miljövänliga som möjligt. Detta innebär fler fossilfria bränslen, färre förpackningar och engångsprodukter och ett hållbart företagande. Allt för en grön framtid.

Kan ni lära mig göra det ni gör på scen?

Ja. Vi kan hyras in att göra workshops för privat och/eller företag/förening. Vi lär inte ut pyroteknik eller att blåsa eld. Vill du lära dig blåsa eld är vårt bästa råd: "Gör det inte". Är du fortfarande sugen på det så gå in på youtube och skriv in "Fire breathing gone wrong" och hör av dig igen efter det så kan vi prata.

Finns era föreställningar att se någonstans?

Ja. Några shower och klipp kan man hitta på våran youtubekanal. Det finns många fler, men dessa är exklusiva för de patreon supportrar som stödjer Stories from the fae. Bli gärna en supporter igenom att besöka PATREON.

Kan man ha en eldshow på ett Bröllop?

Svar: Självklart. Alla får olika bilder i huvudet när man pratar om eldshow eller eldslukning. Faktum är att eld och specialeffekter kan vara både högljutt och stort såväl som nära och intimt. Vi har uppträtt för brudpar på stora slottsbröllop och i små lokaler där det råder eldförbud. Fördelen med att vi skräddarsyr och anpassar underhållningen till era behov och önskemål gör att vi kan uppträda vartsomhelst med stämningsfull eld, glittrande pyroteknik och/eller magisk LED och UV belysning. Vi kan även mixa ljud och klippa/redigera eventuellt videomaterial som ni önskar implementera i underhållningen under ceremonin eller bröllopsfesten.

Är ni öppna för samarbeten och kollaboreringar?

Svar: Självklart! Vi älskar att bolla idéer och kicka igång nya och spännande projekt. Kolla gärna in några av våra vänner och samarbetspartners:
Formarte
Linn J Erinder
Högblom Design och Perukmakeri
Panic Scenteknik