Astra - elddramatisk show

Göteborgsbaserade eldgruppen Fae bjuder in ny som gammal publik att ta del av en afton av sagor. Sagor från en annan värld, en annan tid och en annan verklighet.

Upplev eldkonst så som den alltid borde upplevas, när som Fae utforskar den uråldriga traditionen att dela sagor i lägereldens sken. Var med och se berättelserna komma till liv på scenen genom berättarens röst, skådespelarnas rörelser och eldens dansande lågor.

I föreställningen ASTRA får vi uppleva hur himlavalvet kom att bli till och höra historierna om de stjärnbilder som skaparna placerat däruppå. Eldsagor är en elddramatisk föreställning för alla åldrar* och innehåller sagor ur Faes fantastiska värld. En fantasy-setting inspirerad av mytologi och gudasagor. (*Barn under 10 år rekommenderas ha någon att hålla i handen)

NicePng_ticket-png_91717-1536×1007

Köp biljetter!

Köp dina biljetter redan nu!
Datum: 18, 20, 25 & 27 juni samt 4 & 5 juli.
Insläpp sker kl. 21.00-21.15 framför stora porten vid Bohus fästning.
Föreställningens längd: 45 min.
Köp biljetter!

Mer om Astra

Den elddramatiska sagoföreställningen Astra är den fjärde eldshowen av Fae fire group att utspela sig i vår alldeles egna magiska värld, och den andra uppsättningen av vårt koncept “Eldsagor”. I Eldsagor får ni följa hur världen blir till och varför den är som den är. Ni får höra sagor om de fyra skaparna som formade allt och andades liv i skapelsen. Legender om de tappra varelser och människor som kom att vandra på den och berättelser om naturkrafterna som styr våra liv.

I ASTRA får vi berättelser om himlavalvet. Hur sol, måne och stjärnor kom att pryda skaparen Astras vackra domän, men också sagor som förklarar varifrån norrskenet kommer, och varför äpplen faller från sina grenar. Allt berättat med hjälp av text, musik, dans, teater och så klart en hel del eld.

Världen våra sagor är tagna ifrån är fylld av myter, sagor och legender med ett rikt karaktärsgalleri. Skapelsen gudar, naturkrafternas kamp och hjältarna som pryder vår stjärnhimmel. Inspirerade av historiska gudasagor och mytologier väver vi i Fae nya berättelser med bekanta och familjära teman och återberättar dem vid eldens sken. För det är det vi älskar mest: att berätta sagor, för andra att själva berätta och dela vidare. När ni sätter er ner och tar del av våra eldsagor är ni en del av en uråldrig tradition. Medverkar i ritual som utövats i över hundra tusen år. Akten att dela berättelser med varandra.

Kanske är det något av det mänskligaste vi kan göra.
Välkomna till eldsagor!

Eldartisterna

Elsa Näslund

Elsa är cirkusakrobaten som började elda redan år 2005. Med en bachelor i Cirkus och Performance Art i bagaget har hon turnerat runt i europa med bl.a. B-side Company. De senaste produktionerna hon varit med i är den högtflygande Sinfonia Volante av CirkL och eldshowen The Adolfi Show av Fae. När hon inte håller något brinnande i handen vill hon helst hålla sig på hög höjd, i den här föreställningen får hon göra både och!

Henrik Berg

Henrik är inte bara eldartist utan även musiker och manusförfattare. Under pseudonymet Räven kan man se honom dikta och sjunga på diverse historiska marknader och event. Bland annat under årets medeltidsdagar på Bohus fästning.

I Fae är han ofta med när det ska arbetas fram nya shower och koncept. Ett sådant exempel är just föreställningen Astra som är baserad på två, av Henrik, egenskrivna sagor, samt en omarbetad version av hans favoritsaga "Revontulet".

Henrik är också gruppens pyrotekniker och specialeffektsansvarige. Han har ofta en hand i byggandet av nya redskap och ligger bakom flera av effekterna i sommarens föreställning. Kort sagt gillar Henrik när det smäller, ryker, blixtrar eller gnistrar.

Kim Silverbreider

Gruppens idéspruta, art director, visuella visionär och hjärnan bakom många av våra föreställningar. Kim komponerar shower med fängslande scenbilder lika väl som han trollbinder publiken med sitt eldslukande. Kim är en hejare på drakstav och jonglering så väl som dans och eldsprutande. Som sitt alter-ego Byra Tanks kombinerar Kim alla sina talanger för att skapa otroliga scenupplevelser.

Kim har varit med sen starten av gruppen och har hunnit med ett gediget antal föreställningar. Du kan ha sett honom bland annat i Primus på Medeltidsveckan, Gycklarnas Gästabud på Halloween på Kolmården, Nattens Demoner på Växjös kulturnatt, Eldvättarna på Furuvik och nu Astra på Bohus fästning.

Nils Lindenmo

Nils var faktiskt med i den absolut första eldshowen som gjordes under namnet FAE, Agnis Speldosa, för ungefär 10 år sedan. En utbildad och erfaren skådespelare som upptäckte sitt intresse för eld och varitékonster redan under sena 00-talet, och sedan dess har han varvat konstnärsskap och ren underhållning i sitt yrkesutövande.

Nils har bockat av det mesta man kan förvänta sig att en eldartist ska ha gjort; han har uppträtt på slott i Kalmar, bröllop i Halland, hotell i Greklad, djurpaker i Kolmårdsskogarna, vilda västern-shower i Småland, ruiner på Gotland och självklart partyn och stadsfester i både när och fjärran.

Nu plockar han fram sina eldreskap och FAE-kläder någon gång i halvåret för att ge utlopp för all uppdämd kreativitet...och pyromani.